Alati pristupačnosti:

 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2011.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2012.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2013.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2014.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2015.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2016.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2017.
 • OOSS Teslić - Dnevnik u 2018.

  Na ovoj web strani se nalaze hronološki poredani događaji za 2018.

  Januar 2018.

  U ovom poglavlju se nalaze događaji koji su upisani u dnevnik za mjesece: januar. Korisnici čitača ekrana Koriste prečice: h, za sledeći događaj. Shift+H, za predhodni događaj.

  Četvrtak, 4. januar 2018.

  Prvi radni dan u ovoj 2018. godini smo posvetili Luju Braju. To je dan kojeg obilježimo kao dan naše Organizacije. Ove godine nas je poslužilo vrijeme te se u kancelariji okupilo više naših članova, prije svega mladih članova.

  Gradimir je ukratko podsjetio na dan Luja braja i brajeve knjige. Aleksa je govorio o projektu: "Imamo pravo na rad, kulturu i sport". Ovo je praktično prvi dan realizacije projekta. Uz kafu, sok i keks proveli smo nekoliko sati u kancelariji. Danas su u kancelariji bili: Tihomir, Gradimir, Nataša, Aleksa, Boris, Stanko, Jelena, Kristina, Lidija, Armin, Jovo, Didi i Bogdan.

  Četvrtak, 11. januar 2018.

  Poslije 7 dana, ponovo smo u kancelariji. Prolaze novogodišnji praznici i od sada će kancelarija da radi redovno svakog utorka i četvrtka. Današnje aktivnosti u kancelariji su bile:

  Posjeta supruga jedne članice. Raspituje se dali moze dobit neku pomoć? Predloženo da obezbjedi novi očni karton i podnese zahtjev za tuđu pomoć i njegu kod centra za socijalni rad.

  Obnovljeni ugovori za tehničkog sekretara, Tihomira Markovića i asistenta i vozača, Branka Lauševića.

  Počeo se raditi popis imovine sa 31. decembrom 2017. Dogovoreno da se automobil servisira u citroen servisu u Banja Luci. Ponovo se razgovara o održavanju higiene u kancelariji kao i problemu kojeg prave pušači.

  Danas su u kancelariji bili: Dragoslav, Tihomir, Didi, Nataša, Lidija i gost iz Beograda Milenko stričević.

  Utorak, 16. januar 2018.

  Danas je Dragoslav kontaktirao Savez slijepih Republike Srpske i najavio naš interes za održavanjem 12. muzičkog festivala slijepih i slabovidih Republike Srpske. Napravljen je i pisani dopis savezu kojim je potvrđeno naše interesovanje.

  Četvrtak, 18. januar 2018.

  Iz Saveza slijepih Republike Srpske stigao je poziv za kandidaturu za manifestacije republickog karaktera za 2018. godinu.

  Stigla poruka od Branke Matić u kojoj se najavljuje monitoring za četvrtak, 25. januar 2018. godine od 11:00-12:00 za našu Organizaciju

  Ponedeljak, 22. januar 2018.

  Mada nije radni dan, Dragoslav je danas radio u kancelariji. Pročitane E-poruke o najavljenom monitoringu projekta "Imamo pravo na rad, kulturu i sport" najavljenom za četvrtak, 25. januar u 11:00. Takođe, pročitana i poruka koja je stigla iz Saveza slijepih Republike Srpske.

  Dragoslav i Nataša su radili na prijedlogu projekta za ovu 2018. godinu kojim će Organizacija konkurisati kada bude Opština Teslić raspisala. Takođe, rađeno na izvještaju o radu za 2017. godinu.

  Utorak, 23. januar 2018.

  Glavna današnja aktivnost je bila da se pripreme potrebni materijali za prvi monitoring koji će se obaviti u četvrtak, 25. januara 2018. godine a koji se odnosi na projekt "Imamo pravo na rad, kulturu i sport. Tihomir je obavio kontakt sa članovima koji su prijavljeni za edukaciju u oblasti socijalnog preduzetništva.

  Četvrtak, 25. januar 2018.

  Utvrđeno da se podračunu za projekat "Imamo pravo na rad, kulturu i sport" ne može pristupiti korišćenjem tokinga. Tihomir pokušao danas u banci da riješi taj problem ali nije bilo ovlašćenog službenika te je ovaj posao ostavljen za sljedeći utorak.

  Po ranijem dogovoru u 10:00 je stigla Branka Matić i Draginja Sladojević te su zajedno sa Aleksom i Nedeljkom uradili prvi monitoring u projektu "Imamo pravo na rad, kulturu i sport". U našoj kancelariji je urađen i prvi monitoring projekta kojeg realizuje Udruženje distrofičara jer se njihov prostor trenutno renovira te nije upotrebljiv za sastanke.

  ponedeljak, 29. januar 2018.

  Mada nije radni dan, danas su u kancelariji bili: Dragoslav, Gradimir, Didi i Nataša. Poslata E-poruka CDP Globus iz Banja Luke u vezi našeg projekta a u kojem su oni trebali biti partner. U objašnjenju koje smo poslali smo se izvinili i objasnili kako je došlo do izmjena u projektu.

  Spremljeni prijedlozi ugovora za tekući projekt i Dogovarani detalji budućeg opštinskog projekta za ovu 2018. godinu. Saznali smo da će najkasnije u drugoj polovini februara biti raspisan konkurs za finansiranje OCD/NVO u Tesliću.

  Utorak, 30. januar 2018.

  U okviru redovnog radnog dana, Tihomir nastavio da sređuje bazu članova. Dragoslav, Nataša i Didi su u banci završili sa zahtjevom za korišćenje tokinga za podračun sa kojeg se finansiraju obaveze iz projekta "Imamo pravo na rad, kulturu i sport". Dogovoreno sa Ružicom da se uradi finansijski izvještaj za 2017. godinu.

  Februar 2018.

  U ovom poglavlju se nalaze događaji koji su upisani u dnevnik za mjesec: februar. Korisnici čitača ekrana Koriste prečice: h, za sledeći događaj. Shift+H, za predhodni događaj.

  Četvrtak, 1. februar 2018.

  Dragoslav je danas morao ponovo u banku u vezi podračuna. Otvaranje podračuna, upotreba tokera i slično je zahtjevala do sada 5 odlazaka do banke. Vjerujemo da je sa današnjim danom sve završeno. U tom periodu Tihomir je napravio obračun za tehničkog sekretara i vozača za januar.

  Održan je prvi radni sastanak u 2018. godini. tema rad tehničkog sekretara, rad u kancelariji i tekuća pitanja. Dogovoreno:

  1. Tehnički sekretar radi samo utorkom i četvrtkom od 09:00-12:00;
  2. Članovi pozvani da se aktivno uključe u aktivnosti kroz projekat "Imamo pravo na rad, kulturu i sport";
  3. Od danas, 1. februara 2018. u radu organizacije se uvode radni nalozi kojima se prati rad i rezultati. Za svaku aktivnost se vodi radni nalog. Danas već popunjeno 5 naloga;

  Odgovorili su iz CDP "Globus" Banja Luka. Potvrđeno da se saradnja nastavlja. U ovom času samo na polju edukacije u oblasti socijalnog preduzetništva a ostale aktivnosti će se kasnije planirati izvan projekta.

  Danas je punih 10 godina od kako je Dragoslav zasnovao svoj prvi radni odnos. Tim povodom svi prisutni su otišli u Eks na piće gdje je Dragoslav častio. Neka se i drugim posreći te da dođu u priliku da časte sličnim povodom.

  Petak, 2. februar 2018.

  Danas su Gradimir i Didi obišli u gradu sva parking mjesta koja imaju oznaku da su namjenjena za parkiranje vozila sa oznakom da prevoze osobe sa invaliditetom. Neka od njih su slikana te će se napraviti informacija o trenutnom stanju i predlagati neka nova rješenja u broju parking mjesta. Snimljene su i GPS podaci te će se moći pozicionirati i na Google Maps.

  Utorak, 6. februar 2018.

  Tokom redovnog radnog vremena u kancelariji, Dragoslav je kao predsjednik potpisao ugovore o djelu za dva člana projektnog tima za tekući projekt "Imamo pravo na rad, kulturu i sport". Takođe, danas je izvršena isplata za januar za tehničkog sekretara i vozača.

  Tihomir je napravio listu naših članova zainteresovanih za obuku iz oblasti socijalnog preduzetništva. Lista sadrži podatke o članovima, kontakt telefone i mjesta sa kojih treba obaviti prevoz. Gradimir nas je upoznao sa informacijom da će u četvrtak u našu Organizaciju doći Otac Dalibor Đekić sa željom da upozna našu organizaciju i da će se tom prilikom razgovarati i o mogućoj saradnji.

  Četvrtak, 8. februar 2018.

  U redovnom radnom vremenu, pregledane E-poruke. Najzanimljivija ona o direktoru Specijalne biblioteke za slijepe Republike Srpske gospodinu Želimiru Radinović koji je prilikom konkursa za mjesto direktora prijavio rad u turističkoj organizaciji kao kulturni rad. Možda će sada neki bolje shvatiti naše pismo koje smo baš tom direktoru poslali prije četiri godine.

  Po ranijem dogovoru, danas je našu Organizaciju posjetio Otac Dalibor Đekić iz parohije Banja Vrućica. U opuštenom okruženju upoznali smo oca Dalibora Đekić sa radom naše Organizacije i predložili neke oblike moguće saradnje. Vjerujemo da će do konkretnih rezultata vrlo brzo doći te očekujemo da će ovakvih posjeta biti još tokom ove 2018. godine.

  Petak, 9. februar 2018.

  Danas je kreiran nalog na FaceBook sa ciljem da se aktivnosti u našoj Organizaciji predstave na ovoj društvenoj mreži. Do sada smo imali samo stranu kao dio privatnog naloga. Kako se očekuje da će tokom ove godine biti realizovana dva projekta te uz redovne aktivnosti, biće dosta sadržaja na ovom nalogu.

  Utorak, 13. februar 2018.

  Danas su plaćeni računi za telefon i internet. Dragoslav je upoznao članove sa prijedlogom izvještaja o radu za 2017. godinu. Potrebne sitne ispravke i dopune te izvještaj može na sastanak Upravnog odbora a onda i na Skupštinu.

  Ponedeljak, 19. februar 2018.

  Danas je na FaceBook  nalogu kreirana stranai foto-album za projekat "Imamo pravo na rad, kulturu i sport" kao i foto-albumi za redovne aktivnosti i događaje u organizaciji.

  Dogovoreno je da se u četvrtak, 19. februara 2018. godine vozi automobil u servis u Banja Luku radi redovnog servisiranja jer je automobil prešao 50.000 kilometara.

  Dragoslav je obavio razgovor sa Peđom Filipović o mogućnosti da naša dva člana budu uključeni u kurs za masere. Nastavak saradnje će biti nakon odobravanja projekta za 2018. godinu.

  Četvrtak, 22. februar 2018.

  Danas kancelarija nije radila. Dragoslav, Tihomir i Didi su bili u Banja Luci. Naše vozilo je prešlo ukupno 50.000 kilometara te je trebao da se obavi redovan servis.

  Utorak, 27. februar 2018.

  Redovan radni dan. Vani je niska temperatura te se ne očekuje da će neko od članova dolaziti osim onih koji su u gradu i koji redovno dolaze.

  Srijeda, 28. februar 2018.

  Danas je Dragoslav kontaktirao sa Savezom slijepih Republike Srpske u vezi informacije o mjestu održavanja muzičke smotre. Odluka još nije donešena a očekuje se da će se sve znati sredinom marta. Teslić je u prijedlogu da smotra bude baš nama dodjeljena. Nataša je ponovo čistila kancelariju, ponovo je najveći problem pušenje u kancelariji.

  Mart 2018.

  U ovom poglavlju se nalaze događaji koji su upisani u dnevnik za mjesec: mart. Korisnici čitača ekrana Koriste prečice: h, za sledeći događaj. Shift+H, za predhodni događaj.

  Četvrtak, 1. mart 2018.

  Prvi radni dan u martu je četvrtak. Ovaj mart u 2018. godini će imati 5 četvrtaka. Kao redovne obaveze prosljeđene su poruke za Branku Matić, CDP "Globus" i kupljena korpica za suđe.

  Urađena je konačan izvještaj o radu za 2017. godinu, čeka se izvještaj o finansijskom poslovanju pa da se zakaže sjednica Upravnog odbora.

  Subota, 3. mart 2018.

  Konačno se pojavio: Javni poziv za finansiranje programa/projekata organizacija civilnog društva iz budžeta Opštine Teslić za 2018. godinu  Sada nam je glavni zadatak da uradimo projekt. Dio materijala je već urađen.

  U sklopu projekta "Imamo pravo na rad, kulturu i sport" danas je krenula aktivnost iz oblasti sporta. U kuglani hotela Kardijal danas je bilo 12 naših članova na prvom treningu u kuglanju.

  Utorak, 6. mart 2018.

  Kao redovne aktivnosti urađeni su ugovori o djelu za tehničkog sekretara, Tihomira Marković i vozača Branka Lauševića. Takođe, izvršena je isplata za februar mjesec za tehničkog sekretara i vozača.

  Za četvrtak se planira obilježavanje 8. marta te su u Košuti izabrani pokloni i pozvani članovi na druženje. Angažovaće se vozilo da doveze sve zainteresovane.

  Srijeda, 7. mart 2018.

  U "Košuti" preuzeti pokloni za 8. mart

  Četvrtak, 8. mart 2018.

  U povodu 8. marta međunarodnog praznika žena održano je druženje u kancelariji. Organizovan je prevoz te su u kancelariji bile: Nataša, Lidija, Kristina, Jelena, Timka i Savka. Takođe i jedan broj muških naših članova.

  Subota, 10. mart 2018.

  U sklopu projekta "Imamo pravo na rad, kulturu i sport" danas je krenula aktivnost iz oblasti socijalnog preduzetništva. Danas je urađena obuka u okviru prvog od tri predviđena modela.

  Utorak, 13. mart 2018.

  Redovne obaveze, plaćanje računa i dogovor kako da se radi na projektu za finansiranje nekih aktivnosti u 2018. godini a kojim će se konkurisati na javni poziv za finansiranje OCD/NVO kojeg je raspisala Opština Teslić.

  Dalibor iz Udruženja distrofičara nas je častio toplom kafom i čokoladom. Oni su nabavili automat za tople napitke te smo tako bili među prvim koji su ovo probali.

  Četvrtak, 15. mart 2018.

  Konačno je završen i izvještaj o finansijskom poslovanju naše Organizacije za prošlu 2017. godinu. Sada su se stekli svi uslovi da se ovi izvještaji pošalju u Opštinu Teslić, proslijede Upravnom odboru na usvajanje i da se planira godišnja Skupština naše Organizacije.

  Po ranijem dogovoru danas nas je posjetila Maja Knežević iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske. Ona je došla da se upozna sa našim idejama i aktivnošću u vezi razvoja socijalnog preduzetništva i mogućnosti da naša Organizacija pokrene osnivanja socijalnog preduzeća. vođen je otvoren i konkretan razgovor te vjerujemo da će doći do konkretne saradnje na ovom poslu.

  Gradimir i Didi su nastavili u kancelariji da rade na izradi projekta za ovu godinu. Urađen je opšti dio u kom se popunjavaju osnovni podaci o Organizaciji.

  Petak, 16. mart 2018.

  Danas su Dragoslav, Gradimir i Didi nastavili da rade na projektu. Aktivno u radu su danas učestovali Boris i Tihomir. Urađeno je dosta ali ostaje još najmanje dva dana da se na ovom radi.

  Ovog vikenda se nastavljaju sportske aktivnosti u okviru projekta "Imamo pravo na rad, kulturu i sport. Večeras se nastavlja kuglanje a takođe i sutra u subotu.

  Subota, 17. mart 2018.

  © 2011-2018 "OOSS Teslić" - sva prava zadržana.