Alati pristupačnosti:

 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2012.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2013.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2014.
 • • OOSS Teslić - Dnevnik u 2015.
 • OOSS Teslić - Dnevnik u 2011.

  Na ovoj web strani se nalaze događaji koje sam upisao u OOSS Teslić - dnevnik za mjesece novembar i decembar u 2011.

  Novembar 2011.

  U ovom poglavlju se nalaze događaji za novembar 2011.

  Utorak, 1. novembar 2011

  Održana osnivačka skupština opštinske organizacije slijepih i slabovidih Teslić. Skraćeni naziv (OOSS Teslić) Mjesto održavanja sastanka mala sala u zgradi opštine Teslić. Sastanak je prošao bolje nego što sam očekivao. Prisustvovalo dosta članova i gostiju. Prisustvovali predstavnici ostalih invalidskih organizacija koje su organizovane kao opštinske organizacije:

  1. U ime Udruženja distrofičara prisustvovala i pozdravila učesnike Slavica Parežanin, izvršni direktor udruženja.
  2. U ime Udruženja gluvih i nagluvih prisustvovao i pozdravio učesnike Robert Jović, predsjednik udruženja.

  U ime opštine Teslić prisustvovao i pozdravio učesnike Miodrag Lukić, zamjenik načelnika opštine i V.D. načelnik službe za finansije i budžet. Lukić je u svom obraćanju dao obećanja vezana za finansiranje OOSS Teslić a u vezi prostora je rekao da će biti potrebno više vremena da se to realizuje.

  Nisu prisustvovali predstavnici SSRS i MOS Doboj. Za predstavnike SSRS se moglo očekivati da neće prisustvovati ali učešće predstavnika MOS Doboj je očekivano. Vrijeme će pokazati zašto niko iz MOS Doboj nije došao...

  Na osnivačkoj skupštini su usvojeni:

  1. Odluka o osnivanju,
  2. Statut,
  3. Okvirni plan rada

  Na osnivačkoj skupštini su izabrani:

  1. Upravni odbor od 5 članova:
   1. Gradimir Kragić - predsjednik, (1956).
   2. Dragoslav Nedić - sekretar, (1982).
   3. Darko Letić - član, (1981).
   4. Nenad Bubić - član, (1966).
   5. Ružica Simić - član, (1975).
  2. Nadzorni odbor od 3 člana:
   1. Aleksa Radišić - predsjednik, (1958).
   2. Armin Glancer- član, (1949).
   3. Nedeljko Cvijanović - član, (1972).
  3. Statutarna komisija od 3 člana:
   1. Ljubomir Petković - predsjednik,
   2. Vlado Ćumurović - član,
   3. Slobodan Todorović - član.

  Pošto sam izabran za predsjednika ooss Teslić, na sjednici sam rekao:

  Prvo ću da se zahvalim na povjerenju ali ne i na izboru. Ja nisam oduševljen što ste me izabrali za predsjednika i možda ovo nije lijepo da se kaže ovog časa. Ova organizacija tek nastaje i čeka nas mnogo, mnogo posla i nije lako i jednostavno biti predsjednik. Ja sam lično više volio da je ovdje izabran neko od mlađih.

  Aleksa je već rekao da sam skoro pa natjeran da prihvatim ovu funkciju. Niko se ne može natjerati pa ni ja ali je činjenica da nismo olako došli do ovog rješenja.

  Ukratko, imam 55 godina. Prvih 15 godina sam vidio normalno a posljednjih 40 sam potpuno slijepa osoba. Proveo sam 5 godina u školi u Zemunu a radio 27 godina u Borju i od prije par godina sam u penziji. Mislim da me je na ovu funkciju dovelo to šta radim posljednjih 10 godina. Obučavao sam dosta slijepih da rade na računaru i zbog toga putujem u Sarajevo, Beograd, Zagreb i druge gradove.Sve to radim jer volim da to radim, imam vremena ali ne mislim da je to nešto što treba nekog da dovede do funkcije predsjednika.

  Imam četvorogodišnje iskustvo u radu u rukovodstvu u MOS Doboj i jednogodišnji mandat kao predsjednik. To je bilo vrijeme kolektivnog rada i predsjedavanja. Imam i periode pasivnog odnosa pa čak i da nisam bio član.

  Još jednom se zahvaljujem na povjerenju, mnogi me prvi puta sreću i ako neko ko vas prvi puta sreće glasa za vas onda je to za zahvaljivanje. Neće biti lako i jednostavno. Čuli ste obećanje zamjenika načelnika o podršci iz budžeta, to je samo obećanje pa čak i ako nas podrže, prva sredstva iz opštine neće doći do aprila. Treba nam mnogo toga. Treba nam prostor, treba pomoći učenike, treba pomoći nezaposlene. Treba pomoći članove i paketima hrane jer imamo članove koji su u vrlo teškoj socijalnoj situaciji. Sve se to nekako osjeća da će predsjednik gurati, tražitii riješiti.

  Ja sam neko ko hoće raditi ali kada se startuje od nule teško da se može bilo šta obećati. Sve što mogu obećati je da će zavisiti od budućeg rukovodstva. Po prirodi nisam lider onaj koji će se kao pojedinac istaći ali vrlo dobro radim u kolektivu. Ako dobijemo dobar upravni odbor od 5 članova, još bolji nadzorni odbor koji će nas kontrolisati onda nešto može biti od obećanja.

  Živim na Banja Vrućici, blizu sam i spreman sam dio svog slobodnog vremena utrošiti na rad ove organizacije. Još jednom hvala na povjerenju ali ne i na izboru.

  Srijeda, 2. novembar 2011

  Aktivirao sam:

  1. Mobilni telefon kojeg će koristiti OOSS Teslić. Broj je (065) 484-111. Početno stanje kredita 5,00 KM. Tokom dana stigla prva donacija od člana OOSS Teslić Nenada Bubića od 10,00 km kao dopuna kredita. I sam sam uplatio 5.00 KM, tako da je stanje naraslo na 20,00 km.
  2. E-mail adresu: ooss.teslic (at) gmail.com
  3. Skype id: ooss.teslic.com.

  Kontaktirao sam članove upravnog odbora i dogovorio sastanak za narednu sedmicu. Dogovorio sam za petak, 4. novembra sastanak sa sekretarom U.O. Dragoslavom. Nedićem i predsjednikom N.O. Aleksom Radišićem. A. Radišić je bio predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje OOSS Teslić tako da ću dogovoriti detalje za sređivanje dokumentacije od I.O. i dokumentacije sa osnivačke skupštine.

  Četvrtak, 3. novembar 2011

  Bavim se izradom memoranduma, pečata i uređujem zapisnik sa osnivačke skupštine. Snimao sam rad osnivačke skupštine, snimak nije dobrog kvaliteta ali je za uređivanje zapisnika dovoljno dobar.

  Ovo je nova organizacija a u rukovodstvu su članovi koji nemaju iskustva sa kancelarijskim poslovanjem, treba sve urediti, dogovoriti i svi se moramo učiti kako se radi.

  Petak, 4. novembar 2011

  Nastavio sam da sređujem zapisnik sa osnivačke skupštine. Skupština je trajala 2 sata i 30 minuta pa je snimak dug.

  Uveče sam se sastao sa sekretarom OOSS Teslić, Dragoslavom Nedić i Aleksom Radišić, predsjednikom nadzornog odbora i dogovorio detalje za prvu sjednicu upravnog odbora. Sjednica će se održati u ponedeljak, 7. novembra sa početkom u 12:30 u restoranu srednje škole Jovan Dučić ili u kancelariji udruženja distrofičara.

  Ponedeljak, 7. novembar 2011

  Danas je održana 1. sjednica Upravnog odbora ooss Teslić. Na sastanku su bili prisutni svih 5 članova Upravnog odbora kao i 3 člana Nadzornog odbora. Na sjednici se radilo po sledećem dnevnom redu:

  1. Dogovor o načinu rada Upravnog odbora:
   1. Nadležnosti Upravnog odbora prema Statutu član, 43 i 44.
   2. Poslovnik o radu Upravnog odbora.
   3. Način rada upravnog odbora.
  2. Kancelarijsko poslovanje:
   1. Protokol.
   2. Memorandum.
   3. Pečat.
   4. Arhiva.
  3. Registracija organizacije:
   1. Priprema dokumentacije.
   2. Odlazak u Sud u Doboj.
   3. Statistika i poreska uprava.
   4. Troškovi registracije.
   5. Žiro račun.
  4. Razgovori i posjete:
   1. Načelnik opštine Teslić.
   2. Ostale ustanove u Tesliću.
   3. MOS Doboj i SSRS.
   4. Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo i Zavod za slijepe I slabovidne "Budućnost" Derventa.
  5. Ostalo:
   1. Tekuća pitanja.
   2. Dogovor o održavanju 2. sjednice Upravnog odbora.

  Iz rasprave sa 1. sjednice Upravnog odbora i donešenih zaključaka izdvajam:

  Sreda, 9. novembar 2011

  Pokušavam da dogovorim sastanak kod načelnika opštine. Kontaktirao sam ga lično i prihvatio je prijedlog i obećao da bi do tog sastanka moglo doći u petak 11. novembra.

  Zvala me Sanja Kolović iz centra za socijalni rad i predložila da se iz ooss Teslić uključi neko od roditelja i njihova djeca u radionice koje planira da radi organizacija "Partner" iz Banja Luke.

  Petak, 11. novembar 2011

  U Udruženju distrofičara smo dogovarali detalje o nastavku obuke slijepih za rad na računaru. Ovo je projekt kojeg realizuje udruženje distrofičara sa partnerima. Ipak ovo je važna i bitna aktivnost za slijepe sa područja opštine Teslić.

  Utorak, 15. novembar 2011

  Dokumentacija za registraciju organizacije je spremna. Treba odštampati i nositi u doboj.

  Danas dijabetičari obilježavaju dan borbe protiv dijabetesa. Lično sam se iznenadio kada sam saznao koliko će Teslićka organizacija imati slijepih članova a koji su izgubili vid kao posljedica dijabetesa.

  Dogovoreni su detalji za odlazak u Sarajevo i posjetu Centru za slijepu djecu i omladinu. Posjeta će se realizovati u ponedeljak 21. novembra 2011.

  Ponedeljak, 21. novembar 2011

  Po ranijem dogovoru danas smo bili u posjeti u centru za slijepu djecu i omladinu Sarajevo. U posjeti su bili: Aleksa Radišić, Gradimir Kragić, Nedeljko Cvijanović i Sanja Kolović. Domaćin nam je bila Samija Bajramović, socijalni radnik Centra.

  Upoznali smo kako Centar izgleda iz vana, dvorište, zgrade trpezarija, sobe u internatu i ostalo. Nevenka Veljović i Enisa Omerović su nas upoznale sa procjenom vida, šta to konkretno znači i koje vježbe vida rade. Bili smo na jednom času fizike kod profesorice Alme Nogo, posjetili štampariju u kojoj smo sreli Dragana Kecmana, Vehida Hajduković i Samira Čarković te biblioteku u kojoj nas je dočekala Amina Hadžić. Posjeta je počela sa susretom sa direktorom Damirom Ovčina i završila se takođe uz kafu u direktorovoj kancelariji.

  Za mene je bilo interesantno saznanje koliko se pridaje pažnje da se kod učenika koji imaju neki ostatak vida, da se taj ostatak vida koristi. Moj osjećaj je da to u Centru dobro rade

  Srijeda, 23. novembar 2011

  Danas sam predao zvanični zahtjev za finansiranje Organizacije iz budžeta opštine Teslić u 2012. godini. Bilo je više obećanja da će ova organizacija biti finansirana iz budžeta, sada ostaje da čekamo i vidimo da li su ta obećanja ostvarljiva.

  Petak, 25. novembar 2011

  Danas je krenula obuka za četiri, možda ih bude i pet, slijepih osoba za rad na računaru. Obuka se izvodi u sklopu projekta: "pomoc slijepim i slabovidim licima opstine Teslic u edukaciji i socijalizaciji". Do sada su obučena četiri slijepa učenika. Ovim broj obučenih slijepih i slabovidih članova opštinske organizacije slijepih i slabovidih u Tesliću je 8 a broj članova koji koriste računar je 10.

  Da bi dobili finansijska sredstva iz budžeta opštine Teslić potrebno je da kontaktiramo odbornike svih partija. O nacrtu budžeta za 2012.godinu će se raspravljati u srijedu 30. novembra.

  Ponedeljak, 28. novembar 2011

  Danas je predata dokumentacija za registraciju u osnovnom sudu Doboj. Referent koji radi na registraciji je na bolovanju pa se nadam da sve neće previše kasniti.

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Umjesto Tomić Željka, danas je došao Slobodan Jović. Još radimo kao jedna grupa.

  Utorak, 29. novembar 2011

  Sutra zasjedaju odbornici skupštine opštine Teslić, na dnevnom redu je nacrt budžeta za 2012. godinu. Nismo u prijedlogu pa danas zovem odbornike i lobiram za podršku.

  Srijeda, 30. novembar 2011

  Danas je održana redovna 29. sjednica skupštine opštine Teslić. Raspravljalo se između ostalog i o nacrtu budžeta za narednu 2012. godinu. Tri odbornika su u svojim diskusijama predložili da se u budžet za 2012. godinu doda i stavka za finansiranje organizacije slijepih i slabovidih Teslić. Ovo je prvi puta da se na sjednici skupštine opštine Teslić raspravlja o finansiranju organizacije slijepih i slabovidih.

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Danas je tokom trajanja kursa u posjetu došla Slavica Parežanin, izvršni direktor udruženja distrofičara Teslić i Sanja Kolović, socijalni radnik iz centra za socijalni rad Teslić.

  Decembar 2011.

  U ovom poglavlju se nalaze događaji za decembar 2011.

  Petak, 2. decembar 2011

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Do sada se radilo u grupi a od ponedeljka 5. decembra nastavlja se rad u dvije grupe.

  Subota, 3. decembar 2011

  Danas je međunarodni dan invalida. U Tesliću se u vezi ovog dana nije ništa dešavalo. OOSST je tek osnovana organizacija i nije bilo nikakvih planova vezano za 3. decembar. U septembru je bio okrugli sto na temu: "Polozaj slijepih i slabovidih lica i aktivnosti na unapredjenju njihovog polozaja". To je prvi puta da se tako nešto održavalo. Bio je jedan prijedlog da se u povodu međunarodnog dana invalida održi neki skup ali ga niko nije predložio. U opštini ili nekoj drugoj ustanovi se takođe o ovom nije razmišljalo.

  Televizija "k3" iz Prnjavora koja izvještava sa područja regije Doboj je prikazala priloge vezane za međunarodni dan invalida, tako se mogao vidjeti prilog iz Broda i Šamca, predpostavljam da je bilo događaja u Doboju i Derventi.

  Ponedeljak, 5. decembar 2011

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Do sada se radilo u jednoj grupi a od danas su dvije grupe. Ružica Simić i Slobodan Jović su grupa početnika a Darko Letić, Dragoslav Nedić i Nataša Nedić su napredna grupa.

  Najavljena je posjeta predstavnika koji finansiraju projekt: "pomoc slijepim i slabovidim licima opstine Teslic u edukaciji i socijalizaciji" za četvrtak, 15. decembar sa željom da se upoznaju kako se koristi nabavljena oprema. Iz tog razloga u četvrtak, 15. decembra će se okupiti svi oni koji su do sada pohađali kurs za obuku ili ga još pohađaju.

  Utorak, 6. decembar 2011

  U dogovoru sa ostalim članovima upravnog odbora, danas sam poslao zvanično obavještenje o osnivanju opštinske organizacije slijepih i slabovidih Teslić. Prva obavještenja su otišla na adresu MOS Doboj, Savez slijepih Republike Srpske a uskoro i na ostale adrese.

  Srijeda, 7. decembar 2011

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Do sada je urađeno 16 časova. Do kraja obuke će se uraditi ukupno 40 časova.

  Četvrtak, 8. decembar 2011

  Danas su u Tesliću održane dvije javne rasprave značajne za organizaciju slijepih i slabovidih. Na prvoj javnoj raspravi se diskutovalo o odluci kojom se regulišu kriterijumi za raspodjelu finansijski sredstava iz budžeta opštine za narednu godinu.

  Bili su prisutni predstavnici većine NV organizacija iz Teslića, za predstavnike opštine čak iznenađujući broj učesnika. Iz administrativne službe opštine bili su prisutni: Miodrag Lukić, zamjenik načelnika, Miroslav Topić, šef računovodstva, Vanja Kujundžić referent u računovodstvu te predstavnik OSC iz Doboja. U ime organizacije slijepi bio sam zajedno sa Nenadom Bubić, članom upravnog odbora. Diskutovalo se o svemu i svačemu, jedino je moja diskusija ocjenjena korisna a predložio sam i prihvaćeno je da u komisiju koja predlaže raspodjelu finansijski sredstava bude i predstavnik NV organizacija.

  Kasnije tokom dana, održana je javna rasprava o budžetu opštine za narednu 2012. godinu. Ponovo sam uzeo učešća u raspravi i predložio da se organizacija slijepih uključi u finansiranje iz budžeta opštine za narednu godinu. Mislim da postoje dobri razlozi da će se to i desiti.

  Postavio sam pitanje da li je budžet opštine finansijski spreman da prihvati nove obaveze koje će doći zajedno sa zakonom o socijalnoj zaštiti i povećanju izdvajanja za tu namjenu. Dobio sam odgovor da se na to povećano izdvajanje računa ali da bez pomoći vlade Rep. Srpske budžet neće sam moći prihvatiti takve obaveze.

  Petak, 9. decembar 2011

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Do sada je urađeno 20 časova. Ovo je prvi dio obuke, do kraja ostalo još 20 časova. Sledeće sedmice se radi u ponedeljak 12. i četvrtak 15. decembra

  Kako na obuku dolaze tri člana upravnog odbora, odmore između časova koristim da se dogovaramo o nekim aktivnostima u organizaciji. Trenutno se dogovaramo o drugoj sjednici upravnog odbora a glavna tema te sjednice će biti plan rada i finansiranje organizacije za 2012.

  Ponedeljak, 12. decembar 2011

  Danas je poslat opštini zahtjev za finansijsku pomoć za 2011. godinu. Za narednu 2012. godinu tek se sprema zahtjev. tražili smo 1.500,00 KM. Šamse da se nešto dobije su jednake nuli.

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Do sada urađeno 24 časa. U ovoj sedmici radimo još u srijedu 14. a u četvrtak 15. dolaze predstavnici koji su finansirali projekt "pomoc slijepim i slabovidim licima opstine Teslic u edukaciji i socijalizaciji". Zbog te posjete u ovoj sedmici radimo jedan dan manje.

  Srijeda, 14. decembar 2011

  Nastavljena obuka za rad na računaru. Do sada urađeno 28 časa. Danas je konačno stigao i brajevi štampač. U pitanju je štampač "Everest-D v4. Trebaće dosta vremena da se štampač stavi u punu funkciju. Za sada je odštampana test strana. Prvi utisak je zadovoljstvo da je ovo stiglo. Ostalo nas tek čeka...

  Četvrtak, 15. decembar 2011

  Danas su u Tesliću boravili predstavnici Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini. Oni finansiraju projekt "pomoc slijepim i slabovidim licima opstine Teslic u edukaciji i socijalizaciji". Projekt je pri kraju pa je ovo njihova zadnja kontrola realizacije projekta. Od slijepih članova prisustovali su, učenici: Boris Cvijanović i Đorđe Radišić. Od odraslih slijepih prisustovali su: Dragoslav Nedić i Nataša Nedić. Prisustovao je tim za provođenje projekta.

  Moj utisak je da je razgovor bio uspješan, trajao je duže nego što je planirano. Razgovor je bio dovoljan sam po sebi pa su predstavnici FSU odustali od posjete srednjoj školi gdje je trebalo da vide opremu.

  Petak, 16. decembar 2011

  Razgovarao sam sa zamjenikom načelnika, Milenkom Lukić u vezi zahtjeva za finansijsku pomoć za 2011. godinu, posebno sam insistirao na sredstvima za registraciju organizacije. Tokom dana je zvao Lukić i potvrdio da nažalost do kraja godine nemogu ništa izdvojiti ali čvrsto obećao da mogu početkom naredne godine. Pravdao je to krajem godine i finansijskim obavezama koje ima budžet. Kako sam još kod podnošenja zahtjeva znao da su šamse ravne nuli, ovo nije predstavljalo iznenađenje.

  Načelnik opštine, Savo Kasapović je danas konačno potvrdio termin za sastanak sa predstavnicima organizacije slijepih i slabovidih Teslić za narednu sedmicu. Sve više i više vjerujem da ćemo riješiti problem prostora za rad organizacije.

  Ponedeljak, 19. decembar 2011

  Po dogovoru danas u 10:00 sam bio na razgovoru kod načelnika opštine Teslić. U razgovoru su učestovali još Dragoslav Nedić, Aleksa Radišić i Nataša Nedić. Načelnik, Savo Kasapović je moj bivši direktor i njemu vjerujem više nego mnogim drugim jer mislim da ga poznajem.

  Razgovarali smo o projektu, našim zahtjevima za finansiranje i prostor. Prvi rezultati tog razgovora bi trebali biti vidljivi još do nove godine.

  Četvrtak, 22. decembar 2011

  Danas je opština uručila ključeve od kancelarije koju će koristiti opštinska organizacija slijepih i slabovidih Teslić. Tokom dana će Aleksa i Nedeljko da vide kancelariju, ja tek sutra a vjerujem da prvi sastanak članova slijedi već sledeće sedmice. Obećanje načelnika da će riješiti problem prostora vrlo brzo se pokazao kao realno obećanje.

  Danas su u Tesliću ponovo boravili predstavnici Fondacije za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini. Oni su finansirali projekt "pomoc slijepim i slabovidim licima opstine Teslic u edukaciji i socijalizaciji". Projekt je pri kraju pa je ovo njihova posjeta u kojoj su kontrolisali kako se koristi oprema koja je nabavljena.

  Petak, 23. decembar 2011

  Danas sam preuzeo ključ i bio u kancelariji koju će koristiti opštinska organizacija slijepih i slabovidih Teslić. Kako smo tek startovali da radimo, dobro je da smo bilo šta dobili. Kancelarija nije velika, 13,44M˛, 2,8 x 4,8 metara. Sve ostalo je više nego dobro. Grijanje, struja i ostali uslovi postoje. Već u ponedeljak počinje aktivnost na useljavanju u kancelariju. U Kancelariji smo zatekli jedan stari sto, upotrebljiv ormar i samo jednu stolicu.

  Ponedeljak, 26. decembar 2011

  Danas smo utvrdili konačan finansijski iznos kojeg tražimo iz budžeta opštine Teslić za 2012. godinu. Kako ćemo proći to će se znati možda već u četvrtak ili tek početkom naredne godine.

  Od naredne, 2012. godine, opština Teslić ima namjeru da finansiranje NVO uredi odlukom o kriterijumu za raspodjelu finansijski sredstava. Prema tim kriterijumima NVO će dobijati dio sredstava za materijalne troškove i redovne aktivnosti a sve ostalo će se finansirati kroz projekte za koje će se obezbjediti posebna stavka u budžetu opštine.

  Ovaj način finansiranja dugoročno gledano je dobar i vrlo korektan ali nama kao organizaciji koja je tek nastala baš ne ide u prilog. Nama ovog časa sve treba, trebaju nam stolice u kancelariji, radni stolovi, sitan inventar, jednostavno rečeno, treba nam hiljadu stvari...

  Utorak, 27. decembar 2011

  Danas su telefonom zvali iz osnovnog suda u Doboju i potvrdili da je opštinska organizacija registrovana te da možemo doći po rješenje.

  Srijeda, 28. decembar 2011

  Dogovoreno je da se okupimo u prostoru organizacije u utorak, 3. januara 2012. godine. Tom prilikom snimiće se kratak prilog za RTRS o slijepim i slabovidim u Tesliću a koji će biti emitovan u Božićnom TV programu.

  Petak, 30. decembar 2011

  Danas sam bio u osnovnom sudu u Doboju. Urađeno je rješenje o registraciji organizacije slijepih i slabovidih Teslić, trebamo uplatiti 350 KM za registraciju i 105 KM za oglašavanje registracije. Postoji obećanje da će ovo platiti opština Teslić ali se ovo neće realizovati do naredne godine. Sreća, nova godina je za dva dana.

  Valid (HTML5)
  Valid CSS!
  Level A conformance icon,
W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0